top of page

PROBLEEM OPLOSSEN

BEKIJK HIER UW MOGELIJKHEDEN

De airconditioning wordt niet warm ( of koud) ? Het probleem kan een verkeerde instelling van uw airconditioning zijn of simpelweg dat uw airco even op temperatuur moet komen. Het kan echter ook op technische problemen duiden.

 

Stap 1: Laat de airconditioning 1-15 minuten op temperatuur komen

Het kan 1-10 minuten en soms tot zelfs 15 minuten duren voordat de airconditioning warm wordt. Het blok moet eerst op temperatuur worden gebracht. Zo wordt voorkomen dat de airco in eerste instantie koude lucht blaast.

 

Stap 2: Controleer de instellingen

Heeft u een aantal minuten gewacht, maar de airconditioning wordt niet warm? Controleer de instellingen van uw airconditioning. Het kan wel eens voorkomen dat de afstandsbediening van de airco op de grond valt en hierdoor per ongeluk een knop wordt ‘ingedrukt’. Hierdoor kunnen de instellingen van uw airco zijn gewijzigd.

Stap 3: Laat uw airconditioning controleren

Technische problemen kunnen helaas ook de oorzaak zijn dat de airconditioning niet warm wordt. Heeft u de instellingen van uw airconditioning gecontroleerd, een aantal minuten gewacht, maar wordt de airco nog steeds niet warm? Neem dan contact op met onze AircoExperts. Wij zullen de airconditioning voor u controleren en eventueel repareren en reinigen.

Wij laten u niet in de kou staan!

 

Stap 4: Self diagnose

We proberen eerst op afstand een eventuele storing op te sporen, dit doen we middels de slimme SELF-Diagnostic tool, Deze tool zit in alle Daikin airconditioners ingebouwd.

 

Hoe werkt deze tool?

 

1: Neem uw afstandsbediening en ga voor de airconditioner staan.

2: richt met de afstandsbediening naar de airconditioner en druk 10 of meer seconden op de cancel knop, totdat u een BEEP (piep) hoort en er 00 op de afstandsbediening verschijnt.

Als alles goed is hoort u een lange BEEP bij 00.

Hoort u een korte of 2 korte piepjes achter elkaar betekend het dat er ergens een fout in de componenten van de airconditioner is ontstaan.

3: Druk herhaaldelijk (kort) op de cancelknop totdat u een continue (lange) BEEP hoort.

4: Heeft u tussentijds een lange BEEP of korte piep(jes) gehoord? Noteer het nummer/foutcode, en geef deze aan ons door.

 

 


 

5: Druk vervolgens 5 seconde op cancel om uit het zelfdiagnose menu te gaan en/of de foutcode te verwijderen. ( Na 1 minuut gebeurt dit automatisch.)

Zie voor uitgebreide instructies uw handleiding, die u bij de installatie van ons heeft ontvangen of bekijk de DAIKIN-STORINGSCODES PDF:

 

 

 

Heeft u een lange BEEP bij 00 gehoord dan zijn er geen foutmeldingen op de binnen of buitenunit geconstateerd.

 

Toch verwarmd mijn airconditioner niet (of maar tijdelijk) en blaast dan geen of verminderde warme lucht…

 

Dit is in de meeste geval geen defect, maar betekend dat het systeem de buitenunit ontdooit. (DeFrost Modus)
Dit gebeurt meestal wanneer de airconditioner een ruimte verwarmt. Bij het verwarmen van een ruimte begint de buitenunit af te koelen en als de buitentemperatuur al behoorlijk koud is kan de buitenunit bevriezen.

Wanneer dit gebeurt, stopt het systeem automatisch met het verwarmen van de ruimte en voert het de warme lucht af naar de buitenunit om die unit te ontdooien. Dit proces kan 10 tot 15 minuten duren. Daarna begint de airconditioner de kamer weer te verwarmen.
Het is belangrijk om niet op knoppen te drukken maar te wachten tot het ontdooien is voltooid. Daarna zal de airconditioner automatisch ook weer gaan verwarmen. Heb je toch allerlei knoppen ingedrukt, haal dan de spanning van het apparaat en schakel deze na ca. 15 minuten weer terug in. Op deze manier reset de airconditioner zichzelf.

 

Heeft u een Multisplit, dan kan het ook zo zijn dat dit vaker voorkomt omdat andere units in uw setup een defrost veroorzaken en/of er meer vermogen wordt gevraagd door de andere binnen-units dan de buitenunit (gelijktijdig) kan afgeven, in dit geval zal de desbetreffende unit minder en/of koelere lucht afgeven dan gewenst.

 

Wenst u toch dat een van onze AircoExperts de airconditioner controleert op de werking en eventueel een onderhoud verricht?

dan kunt u altijd een afspraak maken.

 

 

 

Indien u het Jaarlijkse onderhoud door ons laat uitvoeren worden al deze punten gecontroleerd en uitgevoerd:

Uw airco’s/warmtepompen worden schoongemaakt van stof en vuil, de condensor en verdampers worden gereinigd en gedesinfecteerd en de drukken/temperaturen worden gemeten en de werking van de apparatuur wordt hierbij gecontroleerd.

In 90% van de gevallen is een slecht werkend of defect apparaat het gevolg van een slechte en/of achterstallig/geen onderhoud. Daarom willen we u er aan herinneren dat het jaarlijkse (verplichte) onderhoud (indien gewenst) ten strengste wordt geadviseerd, zodat ook de geldende garantievoorwaarden/termijnen kunnen worden gehanteerd.

 

Deze (garantie) voorwaarden kunt u ook terugvinden in onze algemene voorwaarden:

 

Tijdens het jaarlijks onderhoud kunnen we tevens een defect (of beginnende defect) detecteren en waar nodig repareren, zo verlengd u de levensduur van u apparaten en kunnen we eventuele grotere defecten tijdig opsporen/vermijden.

 

De tarieven voor het jaarlijks onderhoud:

bottom of page